- מקור המילה בשלמא הוא בארמית ומשמעותו בשלום. את בשלמא הקמתי לאחר כמעט עשור בו עסקתי כעורכת דין המייצגת תובעים ונתבעים, אנשים פרטים וחברות, בסכסוכים ומחלוקות בנושאים שונים ומגוונים, בפרט במחלוקות משפחתיות – עסקיות. עיקר ההתמחות שלי הייתה בייצוג אנשים. לשמוע את הסיפור שלהם, להבין אותו, לגלות את כל "החורים", לשאול שאלות, לברר את התשובות, לחקור, לדעת לספר את העמדה של אותו צד, להסביר את הזוית שלו בתוך הסיפור הכולל ואת האמת שנמצאת בחלקו ולייצג אותו בפני כל הגורמים.
- בהתאם למקצוע, בכל אחד מהתיקים ייצגתי רק אחד מהצדדים. את הסיפור שלו, האמת שלו, הצדק שלו. בכל אחד מהמקרים זה תמיד נגמר אותו דבר, פסק דין ובו הכרעת בית המשפט. מי "המנצח" ומי "המפסיד". באף אחד מהמקרים פסק הדין מעולם לא הביא לשלום בין הצדדים. וכך, בני משפחה או שותפים נשארו, בחיים האמיתיים, מסוכסכים, ובלא מעט מקרים, הרבה יותר ממה שהם היו לפני.
- את בשלמא הקמתי מתוך רצון לברר מחלוקות וסכסוכים, בדרך שונה מהדרך הקיימת בבתי המשפט, בהליכי בוררות או גישור משפטי. בדרך שמשלבת בין עובדות וראיות לבין ערכים פשוטים, שנדמה שנשכחו. ערכי הצדק, האמת, היושר והמוסר. מתוך אמונה וידיעה, שחיבור נכון בין עובדות, ראיות וזוית הראיה של כל אחד מהצדדים על המקרה, לבין ערכים בסיסים, זו הדרך שמובילה באמת אל השלום. במיוחד במקרים שהמחלוקת או הסכסוך הם בין צדדים, כמו בני משפחה, בני זוג ושותפים עסקיים (בין שהם בני משפחה ובין אם לא), מתוך הבנה שבמקרים כאלו המסגרת היא לא רק עובדתית או ראייתית, אלא חוקיות שהיא הרבה יותר ערכית ומוסרית, ומעל הכל, אלו גם הצדדים והמקרים שבהם השלום הוא החשוב ביותר.
- עם השנים, ככל שהעמקתי בלימוד והתמדתי ביישום, גיליתי והבנתי שהמפתח הסודי לחיי שלום של האדם עם סביבתו, הוא השלום שיש בתוכו. אדם החי בשלום פנימי אינו זהה לאדם המצוי במחלוקת פנימית, נושא בתוך נפשו פערים לא מבוררים, מרגיש רגשות לא טובים ופועל כלפי אחרים בזמן שבתוך עצמו קיים פירוד פנימי. אדם החי בשלום בתוכו הוא זה שיש בידו את היכולת, כפועל יוצא מעבודתו הפנימית, להבין את עצמו, להתוודע למניעיו הפנימיים, להבין אחרים, לזהות מה הם מרגישים ולנהל, בכלים נכונים, חיי שלום עם כל סביבתו, במיוחד בתוך ביתו ועם בני משפחתו.